Zařízení & příslušenství
Velikonoční mandlová vajíčka
Příprava 1hod.
Celkový 2hod.
30 kusů
Suroviny
Těsto
-
80 gramů neloupaných mandlí
-
220 gramů hladká mouka plus trochu navíc
-
200 gramů másla studeného, na kousky
-
100 gramů cukru
-
3 - 4 kapky mandlového aroma
Ozdobení a dokončení
-
400 gramů cukru moučky
-
60 gramů vody teplé
-
potravinářské barvivo tekuté nebo v prášku - červené, zelené, žluté a/nebo modré
-
barevné cukrové zdobenícukrové perly (volitelně) na ozdobu
-
cukrová poleva v tubě různé barvy, např. Dr. Oetker
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
1 g
Kalorie
695 kJ /
166 kcal
Tuk
7 g
Vláknina
0.7 g
Sacharidy
24 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Velikonoční pečení
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Čokoládová roláda – housenka
3hod. 15min.
Kokosky
1hod.
Sýrové suflé
50min.
Mrkvové muffiny králíčci
2hod. 15min.
Knedlíčky s čokoládovou náplní a višňovou omáčkou
1hod. 30min.
Karamelovo-ořechové řezy
26hod.
Pekanové košíčky
4hod. 40min.
Rýžový koláč á la pizza
1hod. 30min.
Čokoládový coulant
30min.
Cupcaky tiramisu
1hod.
Mandlové lodičky
1hod. 20min.
Ořechové cukroví, slepované
1hod. 50min.