Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 80 gramů neloupaných mandlí
- 220 gramů hladké mouky, plus trochu navíc
- 200 gramů másla, studeného, na kousky
- 100 gramů cukru
- 3 - 4 kapky mandlového aroma
Ozdobení a dokončení
- 400 gramů cukru moučky
- 60 gramů vody, teplé
- potravinářské barvivo tekuté nebo v prášku - červené, zelené, žluté a/nebo modré
-
cukrové perly, na ozdobu
(volitelně)
nebo barevné cukrové zdobení (volitelně) - cukrová poleva v tubě, různé barvy, např. Dr. Oetker
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 24 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 0.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mléčné knedlíky
40 Min
Karamelové pralinky s lískovými oříšky
4 godz. 55 min
Hruškový moučník s portským vínem a mandlemi
1h 5min
Ořechové semifreddo
8 Std. 20 Min
Bochánky s polevou z kondenzovaného mléka s kokosem
1h 15min
Velikonoční mrkvovo-mandlové cupcaky
1 Std. 10 Min
Cukr jablko-skořice
5min
Tvarohový Oreo® dort
9 godz. 10 min
Nadýchaný koláč se slaným karamelem
1 godz. 40 min
Cukrová poleva
5min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Red velvet cake
1h 45min