Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g Bulgur
- 420 g Wasser
- 3 ½ TL Salz
- 1 Salatgurke (à ca. 400 g)
- 4 - 5 reife Paradeiser, fest (à ca. 100-130 g)
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 Bund frische Petersilie, grobe Stängel entfernt
- 1 Bund frischer Koriander, grobe Stängel entfernt
- ¼ Bund frische Minze, grobe Stängel entfernt
- 700 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 70 g Kichererbsenmehl
- 70 g Zitronensaft
-
20
g Ahornsirup
nebo 20 g Dattelsirup - 4 TL Ras el Hanout (siehe Tipps)
- 2 TL Backpulver
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 g Tahin (z. B. von Al wadi)
- 50 g Olivenöl
- Öl zum Frittieren (mind. 500 ml)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3492 kJ / 834 kcal
- Protein
- 287 g
- Sacharidy
- 83 g
- Tuk
- 43 g
- Vláknina
- 20 g
Alternativní recepty
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2h 15 min.
Nasi Goreng mit Ei und Erdnusssauce
45min
Avocado Hummus Bowl mit Granatapfel-Couscous
1h
Teigtaschen mit Melanzani, Spinat und Feta
1h 45min
Mexican Bowl mit Fladenbrot
1h 15min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Palak Paneer mit Reis
45min
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1 Std. 25 Min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40min
Halloumi-Pitas mit Melanzanicreme
1h 45min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45min
Kichererbsen Masala
45min