![Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a40580873588d56ba2448da59f1f1251/Derivates/91f49145c01a515856e713a5c1fc312266cdf46a.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Köfte / Bällchen
- 500 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, in Stücken (ca. 2 cm)
- 500 g Brokkoli, in Röschen (siehe Tipp)
- 70 g rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Blattspinat, frisch
- 300 g Kichererbsenmehl
- 1 - 2 TL Salz
- ½ TL Chilipulver
- ½ - 1 TL Garam Masala
- ½ - 1 TL Ingwer-Knoblauch-Paste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Öl zum Braten
Curry
- 70 g rote Zwiebeln,halbiert
- 45 g Kokosöl
- 1 EL schwarzer Sesam
- 100 g Tomatenmark
- 200 g Kokosmilch
- 40 g Cashewkerne
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ Koriander, gemahlen
- 1 TL Currypulver
- ½ TL Currypulver, mild
- 1 TL Salz
-
1
grüne Chilischote, frisch, in Streifen, als Deko
nebo 15 g Koriander, frisch, Blättchen abgezupft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2863 kJ / 683 kcal
- Protein
- 25 g
- Sacharidy
- 70 g
- Tuk
- 34 g
- Nasycený tuk
- 11.4 g
- Vláknina
- 19.4 g
- Sodík
- 912 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Grüne Spätzle mit Kürbis-Paprika-Sauce
40min
Kichererbsen Masala
45 Min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1 godz. 20 min
Korma Paste
1hod. 15min
Kürbis-Lasagne
1hod. 45min
Korma-Gemüse-Curry
25 Min
Karibisches Karfiol-Curry mit Süßkartoffeln
40min
Dal Makhani
1hod. 15min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50min
Gewürzhirse mit Gemüse und Spiegeleiern
50min
Linsen Dal mit Bulgur
45 Min
Butternusscreme mit Ofengemüse
1 godz. 20 min