Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů brambor, na kostky (2 cm)
- 10 gramů čerstvého droždí
- 100 gramů mléka
- 50 gramů cukru
- ½ balíčku vanilkového cukru
- 125 gramů polohrubé mouky
- 125 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli, plus na dochucení
- 50 gramů oleje
- 1 vejce
- 250 gramů másla
- 650 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 - 2 špetky čerstvě umletého pepře
- 200 gramů kapra, uzeného nebo jiné uzené ryby (pstruh, makrela), rozebrané na kousky (2-3 cm)
- pažitka a kopr na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 6525 kJ / 1557 kcal
- Protein
- 24.75 g
- Sacharidy
- 78 g
- Tuk
- 130 g
- Vláknina
- 2.45 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vanilková omáčka (crème anglaise)
15 Min
Bešamelová omáčka
15 Min
Ořechová polévka s kokosovým mlékem
20 Min
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1 Std. 20 Min
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15 Min
Chřest na páře s hnědým máslem a makovou oplatkou
1 Std. 40 Min
Mladá mrkev s ořechovým pestem a rozinkami
22min
Grilovaný pórek, bylinkové máslo a krambl z chleba
45 Min
Knedlíčky dim sum 'shao mai'
2 Std.
Rolovaná jehněčí plec s kapary a ančovičkami
Žádné hodnocení
Holandská omáčka
15 Min
Créme brulée
1 Std. 50 Min