Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou

Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou

4.6 11 hodnocení
Příprava 30min.
Celkový 1hod. 45min.
6 kusů

Suroviny

Pohankovo-pšeničné palačinky
  • 75 gramů pohankové mouky
  • 75 gramů hladká mouka
  • 2 vejce
  • 250 gramů mléka
  • 100 gramů vody
  • 20 gramů slunečnicového oleje
Náplň
  • 120 gramů anglické slaniny, uzené a sušené
  • 2 stroužky česneku
  • 150 gramů cibule na čtvrtky
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje
  • 300 gramů špenátových listů, čerstvých nasekaných nahrubo
  • 1 čajovou lžičku mořské soli
  • 1 špetka pepře, černého, mletého
  • 250 gramů sýru ricotta
  • 30 gramů smetany na vaření (cca 12 % tuku)
  • 50 gramů piniových oříšků
  • 10 - 20 gramů másla na smažení
Sýrová omáčka
  • 60 gramů ementálu
  • 200 gramů smetany na vaření (cca 12 % tuku)

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 kus

Protein 16.27 g
Kalorie 1736 kJ / 415 kcal
Tuk 30.35 g
Vláknina 2.53 g
Sacharidy 19.26 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...