Kompatibilní verze
Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pohankovo-pšeničné palačinky
- 75 gramů pohankové mouky
- 75 gramů hladké mouky
- 2 vejce
- 250 gramů mléka
- 100 gramů vody
- 20 gramů slunečnicového oleje
Náplň
- 120 gramů anglické slaniny, uzené a sušené
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů cibule, na čtvrtky
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- 300 gramů špenátových listů, čerstvých, nasekaných nahrubo
- 1 čajovou lžičku mořské soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 250 gramů sýru ricotta
- 30 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
- 50 gramů piniových oříšků
- 10 - 20 gramů másla, na smažení
Sýrová omáčka
- 60 gramů ementálu
- 200 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Protein
- 16.27 g
- Sacharidy
- 19.26 g
- Tuk
- 30.35 g
- Vláknina
- 2.53 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35min
Lasagne se špenátovo ricottovou náplní
1 godz. 20 min
Rolky z listového těsta se sýrem feta a ořechy
40min
Letní zeleninová pizza (bezlepková)
1h 50min
Vrstvený dezert s rebarborou a jahodami
30min
Ječná mouka
5min
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1h
Cizrnové kuličky s dýní
25min
Špenátový quiche s kandovanou citrónovou kůrou
1 godz. 20 min
Dýňovo-jablečná polévka s pečenými kaštany
40min
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1 Std. 30 Min