Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou
TM5 TM6

Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou

4.6 (10 hodnocení)

Suroviny

Pohankovo-pšeničné palačinky

  • 75 gramů pohankové mouky
  • 75 gramů hladké mouky
  • 2 vejce
  • 250 gramů mléka
  • 100 gramů vody
  • 20 gramů slunečnicového oleje

Náplň

  • 120 gramů anglické slaniny, uzené a sušené
  • 2 stroužky česneku
  • 150 gramů cibule, na čtvrtky
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje
  • 300 gramů špenátových listů, čerstvých, nasekaných nahrubo
  • 1 čajovou lžičku mořské soli
  • 1 špetka pepře, černého, mletého
  • 250 gramů sýru ricotta
  • 30 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
  • 50 gramů piniových oříšků
  • 10 - 20 gramů másla, na smažení

Sýrová omáčka

  • 60 gramů ementálu
  • 200 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)

Nutriční hodnoty
na 1 kus
Kalorie
1736 kJ / 415 kcal
Protein
16.27 g
Sacharidy
19.26 g
Tuk
30.35 g
Vláknina
2.53 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty