Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ spicchio di aglio
- 30 g cipolla
- 1 pezzettino di peperoncino rosso
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 750 g di polpo fresco a pezzi (5 cm circa)
- 100 g di vino bianco
- 1000 g di cozze fresche, pulite e spurgate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti
- 400 g di pasta secca, tipo ditalini rigati
- sale q.b.
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Protein
- 41.3 g
- Sacharidy
- 81 g
- Tuk
- 23.1 g
- Vláknina
- 4.9 g
Alternativní recepty
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Polpetti affogati
45 Min
Polpo in rosso
35min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min
Calamarata, spigola e Pachino
30 Min
Polpetti all'inferno
40min
Insalata di riso con seppie e patate
45 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Zuppa di fagioli e cozze
55 Min
Moscardini al limone
30 Min
Ragù alla barese
4h
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35min