![Savoury tofu quiche Savoury tofu quiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61FFEAD8-4F99-4E6E-AD79-9BCF77B88D3D/Derivates/69105B5F-C9DE-4211-87DC-0E5045181FCD.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot, drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek, white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu, cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans, thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1376.1 kJ / 327.6 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Sacharidy
- 25.8 g
- Tuk
- 17.6 g
- Nasycený tuk
- 3.4 g
- Vláknina
- 6.9 g
- Sodík
- 808.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vegan mayonnaise
15 Min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Raw pineapple and turmeric cake
5h 20min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Seitan Pie
2 Std. 10 Min
Mixed mushroom burgers
50min
Celeriac parmigiana
1 Std. 10 Min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Sweet and sour tempeh
50min
Tofu scramble
25min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min