Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot, drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek, white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu, cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans, thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1376.1 kJ / 327.6 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Sacharidy
- 25.8 g
- Tuk
- 17.6 g
- Nasycený tuk
- 3.4 g
- Vláknina
- 6.9 g
- Sodík
- 808.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Tofu 'sour cream'
5 min
Leek quiche
1h 20 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Vegan mayonnaise
15min
Vegetable pilaf
1h
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min