Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1440 g water
- 300 g short-grain white rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut into pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut into thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut into thin slices (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (volitelně)
- 10 - 12 large raw prawns (approx. 170 g), peeled and deveined
-
300
g clams, shells scrubbed
nebo 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see Tips)
-
60
g sake
nebo 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil
- 80 g miso paste
- 5 pinches wakame flakes (see Tips)
- 200 g silken tofu, cut into cubes (1.5 cm) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 71 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Asian-style fish fillets
30min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 godz.
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Chicken broth with bread dumplings
1h 5min
Hot and sour prawn soup
45min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Fragrant pipis
30min
Guacamole with mango
10 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min