Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1440 g water
- 300 g short-grain white rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut into pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut into thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut into thin slices (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (volitelně)
- 10 - 12 large raw prawns (approx. 170 g), peeled and deveined
-
300
g clams, shells scrubbed
nebo 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see Tips)
-
60
g sake
nebo 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil
- 80 g miso paste
- 5 pinches wakame flakes (see Tips)
- 200 g silken tofu, cut into cubes (1.5 cm) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 71 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1 Std. 30 Min
Miso soup
30 Min
Asian-style mussels
30 Min
Goi muc (squid salad)
45min
Yucatan Style Sopa de Lima
40min
Beef rendang
1h 55min
Yasai miso ramen
35 Min
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Fried Garlic Pork
50min
Hot and sour soup
55min