
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g Mungobohnen, getrocknet, gesplittet
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Bohnen
- 6 Knoblauchzehen fein geschnitten
- 1 TL Pflanzenöl
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 40 g Ghee (siehe Tipp)
- 70 g Zwiebeln geviertelt
- 15 g Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 - 2 grüne Chilischoten, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 2 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 6 Stängel Koriander frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 211 kcal / 884 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 9 g
- Sacharidy
- 23 g