Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Cashewkerne
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Schalotten
- 4 EL Öl
- 40 g Galgant (Thai-Ingwer), frische Wurzel, in Scheiben
- 2 EL grüne Currypaste
- 250 g Gemüsefond
- 400 g Kokosmilch
- 3 Stängel Zitronengras, in Stücken (4 cm)
- 1 rote Chilischote, frisch, längs halbiert, entkernt
- 10 Kaffir Limettenblätter, getrocknet
-
1
EL Palmzucker
nebo 1 EL brauner Zucker - 1 TL Salz
- 1 Aubergine, klein, in Wüfeln (2 cm)
-
300
g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
nebo 300 g Muskat-Kürbis, in Würfeln (2 cm) - 1 Möhre längs halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 100 g Champignons, geviertelt
- 5 Frühlingszwiebeln, Stücken (3 cm)
- 10 Cherry-Tomaten, halbiert
- 4 EL Limettensaft
- 5 Stängel Thai-Basilikum, abgezupft
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2069 kJ / 492 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 34 g
Alternativní recepty
Linsen-Spinat-Curry
40min
Kokosnuss Dhal
25 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Thailändisches Spargelcurry
1 Std.
Grünes Thai-Curry mit Zitronengras-Reis
1 Std. 15 Min
Indische Linsensuppe
45min
Dhal
40min
Kichererbsencurry
40min
Gemüse-Korma
50min
Indisches Gemüsecurry
1 Std.
Orientalischer Linseneintopf
35min
Curry von Wurzelgemüsen
1 Std.