Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 90 g shallots, halved
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 200 g ripe tomatoes, diced (2 cm)
- 60 g dry white wine
- 500 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g tomato purée
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g unsalted butter, diced
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2384.5 kJ / 569.9 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 67.4 g
- Tuk
- 25.1 g
- Nasycený tuk
- 10.8 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 602.2 mg
Alternativní recepty
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Mushroom Risotto
30min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Asparagus Risotto
45min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Pea and Mint Risotto
40min
Courgette and Feta Risotto
30min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min