Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 90 g shallots, halved
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 200 g ripe tomatoes, diced (2 cm)
- 60 g dry white wine
- 500 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 20 g tomato purée
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g unsalted butter, diced
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2384.5 kJ / 569.9 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 67.4 g
- Tuk
- 25.1 g
- Nasycený tuk
- 10.8 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 602.2 mg
Alternativní recepty
Asparagus Risotto
45min
Mushroom Risotto
30 min
Pea and Mint Risotto
40 Min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 Min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min