Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 bakłażany (ok. 300 g każdy)
- 3 łyżki oleju, do skropienia bakłażanów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka pasty tahini
- ½ łyżeczki chili, mielonego, (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutriční hodnoty
- na 100 g
- Kalorie
- 1021.6 kJ / 244.2 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 26.5 g
- Tuk
- 16 g
- Nasycený tuk
- 2.2 g
- Vláknina
- 12.9 g
- Sodík
- 304.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hummus z suszonymi pomidorami
10min
Sycylijska caponata
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Kawior z bakłażana
50 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Pasta z bakłażana
55 min
Tapenada
5min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10min
Pasta z pieczonego bakłażana
1u. 50min
Hummus z domowym tahini
25 min
Guacamole
15min