Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů pórku, na kousky
- 160 gramů rajčat
- 500 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, zeleninové - 800 gramů brambor, na čtvrtky
- sůl, dle chuti
- 800 gramů filetů z tresky, rozmrazených (4 kusy)
- 1 citrón, šťáva
- pepř černý, mletý, dle chuti
- 4 čajové lžičky hořčice, plnotučné
- 1 čajová lžička zakysané smetany, plus 4 čajové lžičky na rybí plátky
- 50 gramů zakysané smetany, plus 4 čajové lžičky na rybí plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Protein
- 33.6 g
- Sacharidy
- 46.7 g
- Tuk
- 5.1 g
- Vláknina
- 6.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
45 Min
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1h 20min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
40min
Dušená treska s tymiánem a citrónem
40min
Filety z pražmy na paprikovém lůžku
25min
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min
Zapečený květák s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou
1 godz. 50 min
Tuňák s bramborem po baskicku
30min
Treska v páře s petrželovou krustou, novými bramborami a cuketou
40min
Vepřová pečeně s omáčkou ze sušených švestek
40min