Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 80 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Quellstück
- 25 g Leinsamen
- 3 TL Flohsamenschalen (siehe Tipp)
- 25 g Quinoa (siehe Tipp)
- 25 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Wasser
Hauptteig
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 330 g Dinkel-Vollkornmehl
- 25 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 2 EL Quinoa
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4548 kJ / 1086 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 155 g
- Tuk
- 29 g
- Vláknina
- 27.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dinkelsemmerl
14h 30min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Dinkelweckerl
23h 40min
Müsliweckerl
15óra 30p
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15h 45min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1u. 50min