Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tahini Dressing
- 100 g plain yoghurt
- 80 g tahini
- 40 g extra virgin olive oil
- 35 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g water
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp toasted sesame seeds
-
2
Tbsp maple syrup
nebo honey - 1 tsp ground cumin
- 2 pinches ground cayenne pepper (volitelně)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
Quinoa, Chickpeas and Vegetables
- 200 g quinoa, rinsed
- 400 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 8 pitted dates
- 200 g sweet potatoes, peeled, thinly sliced (3 mm)
- 200 g broccoli, cut in small florets
- 200 g cherry tomatoes, halved
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520 kJ / 360 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 5 g
Alternativní recepty
Five Grain Porridge with Cardamom and Cinnamon Drizzle
30min
Vegan Mushroom Bowls
1 Std. 20 Min
Quinoa and Lettuce Salad
30min
Colourful Quinoa Salad
40min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 Min
Salad with Goat's Cheese and Toasted Cashew Dressing
25 Min
Millet
45min
Quinoa Broth
35min
Brown basmati rice
40min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Quinoa Salad
35min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min