Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et coupées en rondelles
- 180 g de tomme pour aligot, coupée en morceaux ou un mélange de cantal et de tomme fraîche
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 2 gousses d'ail
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 467 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 21.3 g
- Tuk
- 35 g
- Vláknina
- 2.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Gratinée aux oignons
50 min
Croquetas de jambon de Bayonne
3h
Iles flottantes
1 Std.
Fondue savoyarde
25 Min
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 Min
Croque-cake
50 min
Petit salé aux lentilles
45 Min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 Min
Rougail saucisse
50 min
Fondue savoyarde
15min