
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée épluchées et coupées en rondelles
- 180 g de tomme pour aligot, coupée en morceaux ou un mélange de cantal et de tomme fraîche
- 75 g de beurre doux coupé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 2 gousses d'ail
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 467 kcal / 1940 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 35 g
- Sacharidy
- 21.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Aïoli traditionnel
10min
Petit salé aux lentilles
45min
Risotto
30min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45min
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55min
Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic
1hod.
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Cromesquis de saint-nectaire
45min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Cannelés
13hod. 45min
Fondue savoyarde
15min
Sauce au roquefort
20min