Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 400 g di carne di vitello macinata
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- foglie di limone fresche, pulite
Salsa al limone
- 50 g di cipolla in quarti
- 150 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 11.3 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polpette di funghi alla siciliana
50 Min
Fettine di pollo con olive e pistacchi
45 Min
Involtini di carne al Varoma
40min
Involtini di maiale con spinaci
55 Min
Mojito ai frutti rossi
10min
Polpette alla noce moscata e salsa alla cannella
50 Min
Rollè al macis e salsa allo zafferano
1h 30min
Straccetti di pollo alla maionese verde
35min
Rollè di maiale farcito con salsa alle mele
1h 50min
Polpettone mortadella e pistacchio
50 Min
Polpettone al Varoma con contorno
1 Std. 45 Min
Polpettone in salsa di cipolle
1h