
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 Zwiebel (ca. 60 g)
- ½ Bund frische Petersilie Blättchen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 50 - 55 g Butter kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Hühnerleber bzw. Innereien, klein geschnitten, sofern beim Huhn mit dabei (volitelně)
- 1 Huhn (ca. 1100-1300 g)
- 1 - 1 ½ EL Magic Dust Gewürzmischung (siehe Tipp)
- 180 g Milch
- 180 g Semmelwürfel
- 1 Ei (Größe M)
- 1 TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
2 - 3
Prisen Muskat, gemahlen
nebo ¼ TL Muskatblüte (Macis), gemahlen - 700 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Speisestärke mit 1 EL Wasser verrührt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 748 kcal / 3129 kJ
- Protein
- 69 g
- Tuk
- 39 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Wurstknödel
1hod. 20min
Schweinslungenbraten mit Erdäpfel-Sellerie-Stampf
1hod. 5min
Paprikahendl
1hod.
Fiakergulasch
2hod. 15min
Eiernockerl
30min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1hod. 10min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55min
Tafelspitz mit Semmelkren
1hod. 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1hod. 40min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2hod. 45min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3hod.