Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
1
Semmel, altbacken, in Stücken (1 cm)
nebo 50 g Semmelwürfel - 500 g Milch
- 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, etwas mehr für die Dekoration
- 500 g Faschiertes (vom Kalb, siehe Variante)
- 1 Ei (Größe M)
- 100 g Schlagobers
- 3 ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Muskat, gemahlen
- 1 TL Estragonsenf
- 700 g Wasser
- 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- Butterschmalz zum Anbraten
- 30 g Butter
- 4 EL Röstzwiebeln
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2976 kJ / 711 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 47 g
- Nasycený tuk
- 22 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 2450 mg
Alternativní recepty
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1u.
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1u.
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1u.
Reisfleisch
2h 20min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50min