
Kompatibilní verze
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Schweinsbraten
- 2 TL grobes Meersalz
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz
- 2 TL Kümmel, ganz
- 1 Prise Majoran, getrocknet
- 1 Prise Thymian, getrocknet
- 4 Knoblauchzehen halbiert
- 2 EL Rapsöl
- 1500 - 2000 g Schweinefleisch, ausgelöst (Schopfbraten, siehe Tipp)
- 400 - 500 g Schweinsknochen gehackt, walnussgroß
-
½
Liter dunkles Bier
nebo ½ Liter Malzbier - 300 g Apfelsaft
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
Semmelknödel
- 350 g Semmelwürfel
- 4 Stängel Petersilie Blättchen abgezupft
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 80 g Butter in Stücken
- 280 - 300 g Milch
- 3 Eier (Größe M)
- 1 ½ TL Salz
Krautsalat
- 800 - 900 g Weißkraut ohne Strunk, in 3 cm großen Stücken (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- 1 TL Kümmel, ganz
- 80 g Wasser
- 80 g Apfelessig
- 1 Prise Zucker
Fertigstellung
- 700 g Wasser
- Weizenmehl, universal zum Formen der Knödel
- 100 g Speckwürfel
- 5 EL Sonnenblumenöl
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1013 kcal / 4235 kJ
- Protein
- 76 g
- Tuk
- 58 g
- Sacharidy
- 41 g
- Vláknina
- 4 g
- Nasycený tuk
- 20 g
- Sodík
- 1210 mg
Alternativní recepty
Semmelknödel
50min
Kümmelbraten mit Serviettenknödeln und Erdäpfelsalat
3hod. 10min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1hod.
Fiakergulasch
2hod. 15min
Reisfleisch
2hod. 20min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1hod. 10min
Tafelspitz mit Semmelkren
1hod. 20min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1hod. 40min
Gefülltes Brathenderl
1hod. 45min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2hod. 40min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2hod. 45min