Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- ½ red onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground coriander
- 200 g coconut milk
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 150 g red lentils
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 zucchini, cut into slices (1 cm)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 lime, cut into eighths, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185.5 kJ / 282.3 kcal
- Protein
- 12.1 g
- Sacharidy
- 24.2 g
- Tuk
- 13.8 g
- Nasycený tuk
- 7.1 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Sodík
- 538.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Vegetarian chilli
35min
Lentil moussaka
3h 30min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Caribbean curry
40min
Pulse and pumpkin curry
30min
Hearty lentil chilli
50 Min
Lentil bolognese
30min
Red lentil cauliflower dahl
35min