Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cumin
- 1 tbsp salt
- 2 tsp sugar
- 1 whole chicken (1800-2000 g)
- 50 g vegetable oil
- 5 eschalots
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh turmeric, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 3 candlenuts (see Tips)
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 300 g coconut milk
- 4 pandan leaves, tied into knots (see Tips)
- 750 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3378.7 kJ / 804.5 kcal
- Protein
- 61 g
- Sacharidy
- 5.5 g
- Tuk
- 60.3 g
- Nasycený tuk
- 21.3 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 1672.8 mg
Alternativní recepty
Nasi Lemak
45 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Sambal udang
50min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Nasi Lemak
45 Min
Chicken Rendang
45 Min