
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 berenjenas (aprox. 1 kg)
- 5 pellizcos de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 300 g de cebolla en cuartos
- 4 - 5 dientes de ajo
- 75 g de pimiento verde
- 40 g de aceite de oliva (y 2 cucharadas más para las berenjenas)
- 1 cucharada de tomate concentrado
-
150
g de tomate troceado en conserva escurrido
nebo 150 g de tomate maduro sin pepitas en trozos de 2 cm - 1 cucharadita de azúcar (volitelně)
- 40 g de pasas sin semillas
- 15 - 20 g de piñones
- 1 cucharadita de comino en grano
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 cucharada de zumo de limón
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Nutriční hodnoty
- na 1 ración
- Kalorie
- 159 kcal / 668 kJ
- Protein
- 2.8 g
- Tuk
- 9.1 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Vláknina
- 6.2 g
Alternativní recepty
Curry en polvo etíope (Berbere)
5min
Arroz indio con verduras al horno
1hod. 30min
Menestra thai con salsa de ostras y arroz jazmín
45min
Tayín de bacalao (Marruecos)
30min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1hod. 15min
Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán
1hod.
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5min
Berenjenas caprese en caponata
50min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2hod. 10min
Curry de batatas y brócoli
20min
Estofado de berenjena picante
30min