Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Protein
- 56.8 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 51.7 g
- Nasycený tuk
- 9.7 g
- Vláknina
- 6.5 g
- Sodík
- 1348.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Eggplant cannelloni
1 Std. 35 Min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1 Std. 40 Min
Parmesan gelato
4 Std. 30 Min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20p
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 Std. 50 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Fattoush with grilled haloumi
5 Std.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min