
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- water for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley roughly chopped
- ½ pomegranate arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar plus extra to season (see Tips)
- olive oil for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 818.3 kcal / 3436.8 kJ
- Protein
- 56.8 g
- Tuk
- 51.7 g
- Sacharidy
- 29 g
- Vláknina
- 6.5 g
- Nasycený tuk
- 9.7 g
- Sodík
- 1348.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Oysters with lime granita
5min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1hod. 40min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Prawn salad with horseradish cream
1hod.
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2hod. 30min
Prawn saganaki with feta
35min
Asian-style mussels
30min
Tuna avocado bowl
45min
Chipotle bean and corn salad
40min
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1hod. 35min
Tuna nicoise salad (gut health)
1hod. 15min