Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Protein
- 56.8 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 51.7 g
- Nasycený tuk
- 9.7 g
- Vláknina
- 6.5 g
- Sodík
- 1348.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Salmon niçoise salad
35 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 Std.
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1u. 10min
Seared tuna on chilli bean mash
35 Min