Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 Melanzani (à ca. 300-400g)
- 40 g Olivenöl
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 100 g Bulgur
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Minze, getrocknet (z. B. Pfefferminztee)
- 250 g Wasser
- 30 - 50 g Pinienkerne
- 50 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 100 g rote Paprika, in Stücken
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 - 4 Safranfäden
- 180 g griechisches Joghurt (10% Fett)
- 1 Knoblauchzehe, halbiert (volitelně)
- 50 g Granatapfelkerne
- 20 g Basilikumblätter, frisch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1015 kJ / 242 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Knusprige Melanzani auf Creme-Kohlrabi
1h
Gedämpfte Rote Rüben mit cremiger Walnusssauce
1h
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Salattacos mit Linsenfülle und Tofudip
4 godz. 50 min
Vegetarisch gefüllte Hokkaidos aus dem Ofen
1h 5min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40min
Quinoa mit Fisolen
30min
Limetten-Karfiol-Curry mit Bohnen
50 Min
Bunte Quinoa Bowl mit rotem Karfiolreis
45 Min
Gefüllte Zucchini mit cremiger Polenta
1h
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
35min
Melanzani-Zucchini-Auflauf mit Linsen
1h 20min