
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 850 g butternut squash peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 15 g fresh coriander 5 g stalks, cut in pieces, and 10 g leaves, roughly chopped, plus extra for garnishing
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp chilli flakes
- 30 g olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 250 g basmati rice (see tip)
- water for cooking rice
- 120 g onions quartered
- 1 garlic clove
- 15 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 tsp garam masala
- ½ tsp ground coriander
- 1 tsp chilli powder mild
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp curry powder medium
- 400 g tinned coconut milk
- 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 250 g ready-to-eat Puy lentils (1 pouch)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 508 kcal / 2131 kJ
- Protein
- 14 g
- Tuk
- 19 g
- Sacharidy
- 64 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Sodík
- 626 mg
Alternativní recepty
Coconut Dhal
20min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12hod. 20min
Vegetarian Chilli
35min
Paneer Makhani
1hod.
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Coconut and Spinach Dahl
50min