
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g Olivenöl
- 60 g Zwiebeln halbiert
- 120 g Lauch in Ringen
- 300 g Paradeiser in Stücken
- 1 - 2 Knoblauchzehen halbiert
- 20 g Anislikör ( z. B. Pastis oder Ouzo)
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Fischfond
- 10 g Tomatenmark
- 200 g Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 1 Sternanis
- 1 Gewürznelke
- ½ TL Fenchelsamen
- 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 - 3 frische Salbeiblätter
- ½ Bio-Orange halbiert
- 100 g Karotten in Scheiben (3-5 mm)
- 60 g Fenchelknolle in Ringen (2-3 mm), ohne Strunk
- 650 g Muscheln, frisch, gesäubert (z. B. Venusmuscheln, Miesmuscheln)
- 200 - 300 g Riesengarnelen, roh, ungeschält
- 500 g Fischfilets ohne Haut (z. B. Lachs, Kabeljau, Steinbutt), in Stücken (4 cm)
- 2 - 3 Safranfäden
- 2 - 6 Prisen Salz (siehe Tipp)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 281 kcal / 1179 kJ
- Protein
- 33 g
- Tuk
- 8 g
- Sacharidy
- 13 g
- Vláknina
- 4 g
- Nasycený tuk
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sylter Landei mit gebackener Auster
30min
Kabeljau nach Lagareiro Art mit Kohl-Bohnen-Brösel
1hod.
Coq au vin
3hod.
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1hod. 10min
Mediterraner Oktopuseintopf
1hod. 30min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2hod.
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1hod.
Bouillabaisse
1hod.
Ossobuco sous-vide
13hod.
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1hod.
Scallops & Pea Puree
20min
Asiatisches Schmorfleisch
2hod. 30min