Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Nudelteig
- 2 Eier (Größe M)
- 10 g Wasser
- 10 g Olivenöl
- 1 Prise Salz
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
Füllung und Fertigstellung
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 300 g Faschiertes, gemischt (Rind und Schwein)
- 80 g Speckwürfel
- 150 g Blattspinatwürfel, TK, angetaut, in Stücken (2 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Piment, gemahlen
- 2 ½ l Wasser
- 2 Eier (Größe M)
-
5 - 6
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 2 - 3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Bund Suppengemüse, geschält, in Scheiben
- ½ Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25 min
Gebratene Ente mit Zwetschken und Karfiol-Erdäpfelpüree
2 godz.
Kärntner Kasnudln
1h 45min
Sauerkraut, wild fermentiert
336h 45min
Rehrücken im Blätterteig
1h 45min
Rindfleischsuppe mit Markklösschen
2 godz.
Kalbswangerl mit Wurzelragout und Rollgerste
1 Std. 25 Min
Birnenkompott mit Safran
3h
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1 Std. 15 Min
Klare Brühe mit Walnussflädle und gebratenen Pilzen
45 Min
Wälder Käsknöpfle
55 min
Nockerl / Spätzle
20 min.