Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1283 kJ / 309 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Sodík
- 433 mg
Alternativní recepty
Tarka Dal
9h 5min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable Samosa Filling
30min
Chapatis
1 godz. 30 min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Palak Paneer
45min
Sambhar
1h 5min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45min
Coconut Dhal
20min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Dal Makhani
9h 30min