Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water, for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots, halved
- 15 g sunflower oil, plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water, plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans, trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt, vegan (see tip) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1283 kJ / 309 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Sodík
- 433 mg
Alternativní recepty
Vegetable Biryani
50min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Paneer Makhani
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 godz. 20 min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Keralan Fish Curry
30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Chana Masala
45min