
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dosa Batter
- 400 g white rice
- 140 g chana dal (yellow dried split peas)
- water for soaking
- 1 tsp fine sea salt
Butternut Squash Masala and Dosas
- 2 garlic cloves
- 60 g shallots halved
- 15 g sunflower oil plus 8 tsp for dosas
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 600 g butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 150 g water plus 8 tsp for dosas
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled (see tip)
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g fine green beans trimmed, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g coconut yoghurt vegan (see tip) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 309 kcal / 1283 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 21 g
- Sacharidy
- 21 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Sodík
- 433 mg
Alternativní recepty
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coconut Dhal
20min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9hod. 5min
Paneer Makhani
1hod.
Cauliflower Stuffed Parathas
45min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Sweet Potato Curry
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Chana Masala
45min
Pudla with Spinach and Paneer
1hod.
Vegetable Biryani
50min