Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 butternut squash, halved lengthways
- 1 Tbsp olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 400 g water
- 200 g quinoa
- 1 garlic clove
- 1 red onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 celery stalk, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 carrot, cut in pieces (approx. 75 g)
- 1 sweetcorn cob, kernels only
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g toasted pine nuts
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems, chopped
- 2 tsp Tamari sauce
- 2 Tbsp sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1964 kJ / 467 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 12 g
Alternativní recepty
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Pea and Courgette Tarts
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min