Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů mrkve, na čtvrtky
- 500 gramů bílého zelí, na kousky (3 cm)
- 450 gramů vody
- 1 kostka drůbežího bujónu, (pro 0,5l vody)
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- 70 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- ½ citrónu, pouze šťáva
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Sacharidy
- 11.9 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 3.7 g
Alternativní recepty
Lečo
45 menit
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 menit
Koprová omáčka
20 Min
Čočka na kyselo
2sa 55 dk
Noky s kyselým zelím
50 menit
Čočková polévka
1 godz. 35 min
Dušený špenát
25 Min
Dušená mrkev
20 Min
Zelňačka
25 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30 menit
Bramboráky
45 menit
Sekaná s bramborami
1ωρ.