
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
- 600 g di carne trita mista (70% di bovino e 30 % di suino con il 10% di grasso)
- 2 uova
- 60 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pinoli sgusciati
- 60 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
Salsa agrodolce
- 80 g di cipolla rossa in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (volitelně)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 3 foglie di basilico fresche lavate
- fette di pane casereccio a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 809.3 kcal / 3725 kJ
- Protein
- 40 g
- Tuk
- 56.6 g
- Sacharidy
- 135 g
- Vláknina
- 2 g
- Nasycený tuk
- 116.7 g
- Sodík
- 434.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cartocci e viennesi siciliani
3hod. 15min
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3hod. 40min
Granita al pistacchio
6hod. 30min
Granita al cioccolato e ciliegie
10hod. 30min
Scacciata con salsiccia e patate
3hod. 15min
Sfinci siciliane
2hod. 30min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Cannolo scomposto
3hod.
Iris siciliani
4hod. 10min
Bignè alla crema di ricotta
2hod. 30min
Panelle
1hod. 25min
Rosticceria siciliana
2hod.