Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polpette
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 600 g di carne trita mista (70% di bovino e 30 % di suino con il 10% di grasso)
- 2 uova
- 60 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pinoli sgusciati
- 60 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
Salsa agrodolce
- 80 g di cipolla rossa in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (volitelně)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- fette di pane casereccio, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3725 kJ / 809.3 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 135 g
- Tuk
- 56.6 g
- Nasycený tuk
- 116.7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 434.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sfinciuni
3h 30 min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Mafalde siciliane
2h 15 min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Polpette di pollo e patate a Cottura Lenta
2 Std. 10 Min
Spezzatino di manzo a Cottura Lenta con salsa ai funghi
5 godz. 40 min
Calamari con chorizo e fagioli a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3h 40min
Panelle
1h 25min
Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)
1h 15min
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min