Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Protein
- 7.9 g
- Sacharidy
- 28.6 g
- Tuk
- 13.3 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 4.3 g
- Sodík
- 699.9 mg
Alternativní recepty
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Zupa z jarmużem i indykiem
50min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 Std. 45 Min
Kartoflanka
55min
Minestrone z kurczakiem
50min
Barszcz ukraiński
1 Std. 35 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Kapuśniak
50min
Ratatouille
40 Min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min