Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 150 g de lardons
- 50 g de vin blanc
- 450 g de petits encornets entiers, lavés et leur tête
- 400 g de petits artichauts frais et entiers, coupés en deux
- 10 brins de persil frais, ciselés
- du sel
- du poivre moulu
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 14 g
- Tuk
- 15 g
Alternativní recepty
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45min
Mijoté de lotte aux épices
50min
Salade de rouget aux figues
50min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15min
Calamar à la piperade
35min
Salade de raie
1h 45min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5h 30min
Ragoût de langouste
1h 35min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20min
Calamars vapeur à la catalane
35min
Blanquette de ris de veau
1h 50 min.
Encornets à la provençale
55min