Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta
- 1 eggplant (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (5mm thickness)
- sea salt, to sprinkle, plus extra to season
- 200 g polenta
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 zucchinis (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (3 mm thickness)
- 4 tbsp extra virgin olive oil, to fry, plus an extra 25g
- 20 g salted butter
- 2 garlic cloves
- 1 medium onion, cut into quarters
- 200 g capsicum, yellow or orange, cut into strips (5 mm)
- 1 tsp dried mixed herbs
- 3 - 4 tomatoes, ripe but firm, cut into slices
- 250 g cream cheese, cut into small pieces
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1598.1 kJ / 381.9 kcal
- Protein
- 10.8 g
- Sacharidy
- 30.4 g
- Tuk
- 27.2 g
- Nasycený tuk
- 11.3 g
- Vláknina
- 10 g
- Sodík
- 333.8 mg
Alternativní recepty
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Eggplant cannelloni
1 godz. 35 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 Min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1j 30 menit
Cauliflower Tabbouleh
10 min
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55 Min
Wok-style curried vegetables
35 Min
Spinach and artichoke penne
1 godz. 5 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1j 20 menit
Spinach dumplings with tomato ragout
1j
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min