
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta
- 1 eggplant (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (5mm thickness)
- sea salt to sprinkle, plus extra to season
- 200 g polenta
- 80 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 zucchinis (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (3 mm thickness)
- 4 tbsp extra virgin olive oil to fry, plus an extra 25g
- 20 g salted butter
- 2 garlic cloves
- 1 medium onion cut into quarters
- 200 g capsicum yellow or orange, cut into strips (5 mm)
- 1 tsp dried mixed herbs
- 3 - 4 tomatoes ripe but firm, cut into slices
- 250 g cream cheese cut into small pieces
- ground black pepper to season
- fresh basil leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 381.9 kcal / 1598.1 kJ
- Protein
- 10.8 g
- Tuk
- 27.2 g
- Sacharidy
- 30.4 g
- Vláknina
- 10 g
- Nasycený tuk
- 11.3 g
- Sodík
- 333.8 mg
Alternativní recepty
Creamy miso mushroom udon
45min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1hod. 20min
Tuscan bean soup
40min
Lentil moussaka
3hod. 30min
Spinach and artichoke penne
1hod. 5min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1hod. 35min
Ribollita
50min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Mushroom and kale risotto
55min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Chickpea ratatouille (gut health)
1hod.