Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Polenta
- 1 eggplant (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (5mm thickness)
- sea salt, to sprinkle, plus extra to season
- 200 g polenta
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 zucchinis (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (3 mm thickness)
- 4 tbsp extra virgin olive oil, to fry, plus an extra 25g
- 20 g salted butter
- 2 garlic cloves
- 1 medium onion, cut into quarters
- 200 g capsicum, yellow or orange, cut into strips (5 mm)
- 1 tsp dried mixed herbs
- 3 - 4 tomatoes, ripe but firm, cut into slices
- 250 g cream cheese, cut into small pieces
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1598.1 kJ / 381.9 kcal
- Protein
- 10.8 g
- Sacharidy
- 30.4 g
- Tuk
- 27.2 g
- Nasycený tuk
- 11.3 g
- Vláknina
- 10 g
- Sodík
- 333.8 mg
Alternativní recepty
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Vienna sausages with split pea soup
1h 10 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 min
Falafel Waffle
40 min
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1 Std. 15 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
Prawn and broccoli fried rice (Diabetes)
35 min