Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Protein
- 9.3 g
- Sacharidy
- 70.1 g
- Tuk
- 60.9 g
- Nasycený tuk
- 33.9 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 199.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25 min
Salted caramel sauce
40 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 Std.
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15u. 40min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli
1 Std.
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Crème brûlée
7h
Traditional crème brûlée
25 Std.