Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Protein
- 9.3 g
- Sacharidy
- 70.1 g
- Tuk
- 60.9 g
- Nasycený tuk
- 33.9 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 199.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25j 20 menit
Lemon meringue pie
3sa
Vanilla ice cream
12 Std.
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2j
Crème pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3h 35 min
Liquorice ice cream
8 godz. 30 min
Crème caramels
7h 45 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Classic lemon tart
3h 10min
Meringues
5h