Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Protein
- 9.3 g
- Sacharidy
- 70.1 g
- Tuk
- 60.9 g
- Nasycený tuk
- 33.9 g
- Vláknina
- 1.1 g
- Sodík
- 199.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Choux pastry
2h
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Crème pâtissière
15 Min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2h 20 min
Mandarin crème brûlée
4 godz. 15 min
Crème anglaise
15 Min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Brioche fruit tarts
4h
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min