Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Grated Parmesan
-
80
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
nebo vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
Polenta
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 30 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g polenta
Ratatouille
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 150 g peppers,yellow or orange, cut in strips (2 cm)
- 250 g courgettes, sliced (2 cm)
- 300 g aubergines, diced (2 cm)
- 300 g tomatoes, quartered
- 1 pinch sugar
- 2 Tbsp dried herbes de Provence
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1737.2 kJ / 415.2 kcal
- Protein
- 12.8 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Tuk
- 29.1 g
- Nasycený tuk
- 14.4 g
- Vláknina
- 10 g
- Sodík
- 1046.4 mg
Alternativní recepty
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Polenta with Ratatouille
1hod. 20min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1hod. 25min
Lentil Moussaka
3hod. 30min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1hod. 35min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2h 50 min
Courgette and Feta Risotto
30min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Chickpea Pancakes
20min