
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Grated Parmesan
-
80
g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
nebo vegetarian hard cheese cut in pieces (2 cm)
Polenta
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
nebo 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled - 30 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 200 g polenta
Ratatouille
- 3 garlic cloves
- 150 g onions quartered
- 30 g olive oil
- 150 g peppers yellow or orange, cut in strips (2 cm)
- 250 g courgettes sliced (2 cm)
- 300 g aubergines diced (2 cm)
- 300 g tomatoes quartered
- 1 pinch sugar
- 2 Tbsp dried herbes de Provence
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 250 g cream cheese
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 415.2 kcal / 1737.2 kJ
- Protein
- 12.8 g
- Tuk
- 29.1 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Vláknina
- 10 g
- Nasycený tuk
- 14.4 g
- Sodík
- 1046.4 mg
Alternativní recepty
Mushroom Stroganoff
30min
Polenta with Ratatouille
1hod. 20min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1hod. 15min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1hod. 35min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1hod.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Lentil Moussaka
3hod. 30min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2hod.
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1hod. 25min
Pea and Courgette Tarts
1hod.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1hod.