Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 TL Limettenschale, fein gerieben
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Datteln, entsteint
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 200 g Zwiebeln
- 40 g Butter, in Stücken
- 300 g Basmati-Reis
- 600 g Wasser
- 2 Prisen Safran
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Ras el Hanout
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 50 g Mandeln
- 1 Dose Kichererbsen, klein (Abtropfgew. 140 g)
- 3 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 396 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 4.6 g
Alternativní recepty
Südafrikanischer Gewürzreis
45min
Blumenkohl Tikka Masala
35 Min
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50min
Butter-Paneer-Masala
40min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Dal Makhani
1h 15 min
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Auberginen-Linsen-Curry
30min
Marokkanische Harira
1h
Indischer Gemüsereis
1h
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min