Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dresink
- 300 gramů oleje
- 50 gramů sušených meruněk
- 5 snítek čerstvé máty, jen lístky
- 1 vejce
- 15 gramů citrónové šťávy
- ¾ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¾ čajové lžičky hořčice
- 30 gramů sezamové pasty tahini
- 1 čajová lžička kari
- ¼ čajové lžičky mleté skořice
- ¼ čajové lžičky celého římského kmínu
Brambory a dokončení
- 700 gramů vody
- 1 ¾ čajové lžičky soli
- 200 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých, napůl
- 800 gramů salátových brambor, se slupkou
- 1 svazek čerstvé petržele, jen lístky
- 150 gramů pistácií, solených, loupaných
- 2 čajové lžičky semínek černuchy seté (černého kmínu)
- 1 konzerva bílé cizrny, vařené, scezené (140 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3439 kJ / 822 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 67 g
- Vláknina
- 7.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pečená mrkev s mátou a tymiánem (s krytem mixovacích nožů 2v1)
30min
Středomořský bramborový salát
1 Std. 10 Min
Citrónová marmeláda s medem a se zázvorem
1 Std. 30 Min
Restovaná cibule s chilli
20 Min
Borůvkový aperitiv a krevetové kanapky
5 Std.
Salát pro tvorbu kolagenu
40min
Salát z červeného zelí s gorgonzolou a fíky
10min
Grilovaná ryba a mořské plody s pepřovo-mandlovou omáčkou a bazalkovo-jogurtovým dipem
Žádné hodnocení
Veganská houbová polévka s lilkem a divokou rýží a opečeným chlebem
45min
Quinoa salát se zeleninou a bylinkami
35min
Pivní bulky s čedarem
3h 15min
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min