Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g medium-sized prawns, deveined and patted dry with paper towels
- 350 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 3 cm fresh ginger, cut in thin strips
- 150 g water
- 10 g black rice vinegar (volitelně)
- 10 Chinese red dates, rinsed and pitted
- 10 g dang gui (Chinese angelica root), cut in slices
- 1 tbsp wolfberries (goji), soaked to soften
- 2 tsp chicken stock powder
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 7 g
- Tuk
- 2 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 1982 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Yam Rice
45min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Mapo tofu
15min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Rice Wine Chicken
30min
Tomato-egg soup
20min