Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
TM6 TM5

Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou

3.5 (10 rating)

Suroviny

  • 50 gramů parmazánu
  • 10 gramů čerstvé petržele
  • 15 gramů čerstvé bazalky, jen lístky, plus navíc na ozdobu
  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů olivového oleje
  • 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, na kostky (2 cm)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1150 gramů vody
  • 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
  • 400 gramů těstovin typu penne rigate
  • 1 citrón, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
  • 150 gramů ricotty

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3254 kJ / 777.8 kcal
Protein
46.3 g
Sacharidy
82.8 g
Tuk
28 g
Nasycený tuk
9.5 g
Vláknina
3.8 g
Sodík
1049 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 83 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty