Zařízení & příslušenství
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
Příprava 10min.
Celkový 30min.
4 porce
Suroviny
-
50 gramů parmazánu
-
10 gramů čerstvé petržele
-
15 gramů čerstvé bazalky jen lístky, plus navíc na ozdobu
-
2 stroužky česneku
-
30 gramů olivového oleje
-
400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí na kostky (2 cm)
-
1 čajová lžička soli
-
1150 gramů vody
-
2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
-
400 gramů těstovin typu penne rigate
-
1 citrón nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
-
150 gramů ricotty
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
1049 mg
Protein
46.3 g
Kalorie
3254 kJ /
777.8 kcal
Tuk
28 g
Vláknina
3.8 g
Nasycený tuk
9.5 g
Sacharidy
82.8 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Vaříme s krytem mixovacích nožů
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Halloumi salát
20 min
Krupicoví ptáčci s ovocem
40 min
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1 godz.
Salsa verde kuskus s kuřecími řízečky
55 min
Citrónové rizoto s bílou rybou
30 min
Ostré kuřecí kuličky s bulgurem
45 min
Rajčatový kuřecí quiche s bazalkou
1 godz.
Marocká kuřecí stehna
1 godz. 40 min
Salát z quinoy s kuřetem a avokádem
1 godz. 15 min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min
Marocké kuřecí maso s kuskusem
45 min
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
1 godz.