Kompatibilní verze
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů parmazánu
- 10 gramů čerstvé petržele
- 15 gramů čerstvé bazalky, jen lístky, plus navíc na ozdobu
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů olivového oleje
- 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže a kostí, na kostky (2 cm)
- 1 čajová lžička soli
- 1150 gramů vody
- 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
- 400 gramů těstovin typu penne rigate
- 1 citrón, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z ⅓ citrónu, zbývající ⅔ citrónu na plátky, na ozdobu (cca 0.5 cm)
- 150 gramů ricotty
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3254 kJ / 777.8 kcal
- Protein
- 46.3 g
- Sacharidy
- 82.8 g
- Tuk
- 28 g
- Nasycený tuk
- 9.5 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Sodík
- 1049 mg
Alternativní recepty
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30 Min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35 Min
Rajčatový kuřecí quiche s bazalkou
1 Std.
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15 min
Marocké kuřecí maso s kuskusem
45 min
Kuřecí pilaf se zeleninou a mandlemi
45 min
Paleo lasagne z batátů (bez mouky)
55min
Orientální kuře v jogurtu
40min
Kuře s batáty a červenými fazolemi
45 min
Kuře dušené s rajčaty a bazalkou
35 Min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.
Kuře s mrkví, paprikou a krémovou hořčicovou omáčkou
1 Std. 10 Min