Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule, napůl
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 300 gramů hovězí zadní plece, na kostky (2–3 cm)
- 75 gramů anglické slaniny, na proužky (1 cm)
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů mrkve, oloupané, na kousky (2 cm)
- 200 gramů červeného vína
- 150 gramů vody
- ½ čajové lžičky mořské soli, podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
- 1 svazek bylinek (bobkový list, tymián a petržel)
- 100 gramů žampiónů, na plátky
- 1 - 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1785 kJ / 427 kcal
- Protein
- 42.2 g
- Sacharidy
- 11.7 g
- Tuk
- 23.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
35 Min
Char siu marináda
10 Min
Hovězí Stroganoff
1 Std.
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6h 45 min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2 godz. 20 min
Guláš z vepřové panenky
40 Min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2h
Čirý vývar z hovězího masa
3 Std. 45 Min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 godz. 45 min
Trhané vepřové maso
4hod. 5min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 Std. 30 Min