![Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“ Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55B69516-AB67-4985-AF4F-E526959CBB63/Derivates/F0B78A9B-327A-4F62-9891-98599B626542.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů cibule, napůl
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 300 gramů hovězí zadní plece, na kostky (2–3 cm)
- 75 gramů anglické slaniny, na proužky (1 cm)
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů mrkve, oloupané, na kousky (2 cm)
- 200 gramů červeného vína
- 150 gramů vody
- ½ čajové lžičky mořské soli, podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, podle chuti
- 1 svazek bylinek (bobkový list, tymián a petržel)
- 100 gramů žampiónů, na plátky
- 1 - 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1785 kJ / 427 kcal
- Protein
- 42.2 g
- Sacharidy
- 11.7 g
- Tuk
- 23.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
35 Min
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4h
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2小时
Kuřecí ragú
50 分钟
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 Std. 30 Min
Restované hovězí s caponatou
45 Min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 godz. 45 min
Gulášová polévka se zeleninou
1h 15min
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2h 20 min
Guláš z vepřové panenky
40 Min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 Std.
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45 min