Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums, cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes, cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans, trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives, drained
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1379.5 kJ / 328.4 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 19.8 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 11.7 g
- Sodík
- 305.5 mg
Alternativní recepty
Three-bean shepherd's pie
26hod.
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Vegetable chilli
50 Min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Caribbean curry
40 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Lentil bolognese
30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min