Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums, cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes, cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans, trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives, drained
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1379.5 kJ / 328.4 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 19.8 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 11.7 g
- Sodík
- 305.5 mg
Alternativní recepty
Hearty lentil chilli
50min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15 Min
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil moussaka
3h 30min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Rendang curry
30min
Vegetarian chilli
35min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Pea and garden mint fritters
25min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Chilli con tempeh
20min
Caribbean curry
40min