Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 whole fish, gutted and cleaned (approx 1000-1500 g - see Tips)
- 1000 g Roma tomatoes, cut into quarters
- 8 garlic cloves
- 4 - 6 fresh chillies of choice, deseeded if preferred, cut into thirds
- 1 bunch fresh coriander, stems only; leaves reserved to garnish
- 20 fresh curry leaves
- 1 onion, cut into halves
- 80 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp black mustard seeds (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tbsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 3 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 1 tsp ground turmeric
- 3 tsp sea salt
- 3 tsp tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp sugar
- 465 g cooked rice, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2205.9 kJ / 527.2 kcal
- Protein
- 17.6 g
- Sacharidy
- 63.8 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 8.7 g
- Sodík
- 1476 mg
Alternativní recepty
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Prawn Biryani
1h 15 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Chicken Rendang
45 min
Idli
15 godz. 40 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min