Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 whole fish, gutted and cleaned (approx 1000-1500 g - see Tips)
- 1000 g Roma tomatoes, cut into quarters
- 8 garlic cloves
- 4 - 6 fresh chillies of choice, deseeded if preferred, cut into thirds
- 1 bunch fresh coriander, stems only; leaves reserved to garnish
- 20 fresh curry leaves
- 1 onion, cut into halves
- 80 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp black mustard seeds (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tbsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 3 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 1 tsp ground turmeric
- 3 tsp sea salt
- 3 tsp tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp sugar
- 465 g cooked rice, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2205.9 kJ / 527.2 kcal
- Protein
- 17.6 g
- Sacharidy
- 63.8 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 8.7 g
- Sodík
- 1476 mg
Alternativní recepty
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Biryani
1h 25min
Rasam
20 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min