Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 fresh bay leaves
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 100 g leek, white part only, cut into slices (1.5 cm)
- 150 g carrot, cut into slices (1.5 cm)
- 1 tsp sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper, plus extra to taste
- 900 g water
- 1000 g veal, cut into cubes (2-3 cm)
- 500 g button mushrooms, cut into quarters (or sixths if large)
- 50 g unsalted butter
- 50 g plain flour
- 100 g pouring (whipping) cream
- 2 egg yolks
- ground white pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1616.6 kJ / 386.4 kcal
- Protein
- 39.1 g
- Sacharidy
- 15.4 g
- Tuk
- 18.8 g
- Nasycený tuk
- 10 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 497.9 mg
Alternativní recepty
Goulash soup
2hod. 35min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50 min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2 Std. 40 Min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Potato and porcini mushroom soup
30 Min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Mystery soup
45min
Faworki (crostoli)
2 Std.
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
25 Min
Irish lamb stew
6 godz. 20 min
Beef stew with gnocchi
3 Std. 15 Min