Kompatibilní verze
Auberginen mit Erdnuss-Kokossauce und Reis
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in dünnen Ringen
-
5 - 10
g Kurkuma, frisch, in dünnen Scheiben
nebo ½ TL Kurkuma, gemahlen - 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- ½ TL Koriander, gemahlen
- 400 g Auberginen, in Würfeln (3 cm)
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 1400 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 40 g Sojasauce
- 1 EL brauner Zucker
- ½ TL Ingwer, gemahlen
- 2 - 3 Prisen Nelkenpulver
- 2 - 3 Prisen Zimt
- 1 ½ TL Salz
- 300 g Basmati-Reis (Garzeit 12-16 min)
- Koriander, abgezupft, zum Garnieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2419 kJ / 578 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 6 g
- Sodík
- 978 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Blumenkohl-Korma
40 min
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40 min
Gefüllte Auberginen
50 min
Gedünstetes Gemüse mit Erdnuss-Sauce
30 min
Kürbisrisotto mit Spinat und Pecannüssen
35 min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16 Std. 50 Min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 min
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40 min
Tofu-Erdnuss-Spieße mit Mango-Koriander-Reis
2h
Cremig-rauchige Paprika-Bolognese (vegan)
45 min
Pilz-Gemüse-Curry-Eintopf
30 min
Spaghettinester mit Auberginencreme
40 min