Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Minz-Joghurt
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 400 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 10 g Zitronensaft
- 15 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- 50 g Granatapfelkerne
Auberginen-Paneer-Röllchen
-
30
g Ghee
nebo 30 g Öl - 350 g Aubergine, längs in 10 Scheiben (ca. 2 mm dick)
- 30 g Babyspinat, frisch
- 200 g Paneer, in Stiften (5 x 1,5 cm), siehe Tipp
Linsensauce
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 frische Chilischote, rot, entkernt, in Ringen
- 1 TL Curry
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Salz
-
40
g Ghee
nebo 40 g Öl - 1 TL Senfkörner
- 200 g rote Linsen, getrocknet, abgespült
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 450 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g Babyspinat, frisch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2456 kJ / 587 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 13.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1h 50min
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Samosas mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 godz. 30 min
Vegetarischer Parmentier mit Auberginen-Linsen-Bolognese
1 godz. 40 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Auberginen-Bulgur-Salat
1 godz. 30 min
Auberginen-Linsen-Curry
30min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45min
Melanzane alla Parmigiana
1 godz. 10 min
Fladenbrot-Päckchen mit Gurkensalat und Baba Ganoush
40min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Knuspriger koreanischer Tofu
1h 20min