![Kartoffel- og svampesuppe Kartoffel- og svampesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB5A64B3-F386-483E-BB0E-659448280BDB/Derivates/D3ECB516-3572-4778-9B72-5E31713B89FB.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g selleri, skåret i mindre stykker
- 50 g gulerødder, skåret i mindre stykker
- 50 g løg, skåret i halve
- 2 fed hvidløg
- 40 g smør, usaltet
- 1200 g vand
- 400 g kartofler, skåret i tern
- 20 g Karl Johan-svamp, tørrede
- 1 tsk merian, frisk, eller tørret
- 1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
- 1 tsk salt
- ¼ tsk sort peber, stødt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 2 g