Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g espelta
- 20 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 10 g salsa
- 50 g cebola
- 300 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo caldo de legumes - 150 g pão duro cortado em pedaços
- Leite q.b. p/ demolhar (200-250 g aprox.)
- 2 ovos
- 1 - 2 pitadas de cominhos em pó
- ¾ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 543.9 kJ / 130 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Sacharidy
- 19.1 g
- Tuk
- 4.4 g
- Nasycený tuk
- 0.8 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 172 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bolonhesa de lentilhas
35 Min
Orzo de abóbora e almôndegas de cogumelos e tomilho
1 Std. 45 Min
Almôndegas de couve-flor com molho de tomate
1h 30min
Tarte de farinha de grão e cebola roxa com salada morna
1h 5min
Hambúrgueres de lentilhas da Sena
2h 50 min
Tarte de legumes com farinha de grão vegan
1h 5min
Bases - Béchamel vegan, molho de lentilhas e salteado de espinafres e cogumelos
2 Std. 20 Min
Pastéis de batata com cogumelos
1h
Guisado de lentilhas à moda da Etiópia (Misir wat)
35 Min
Lasanha de lentilhas vegan
2 Std. 20 Min
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min
Empadão de lentilhas e beringela
1 Std. 25 Min