Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
P/ ralar
- 100 - 150 g queijo parmesão cortado em pedaços (3 cm aprox.)
Bolonhesa
- 200 g mistura de legumes (aipo, cenouras, cebola etc.), cortados em pedaços
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 800 g carne picada mista
- 80 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
nebo 1 cubo de caldo de carne esfarelado - 300 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos (volitelně)
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- ½ - 1 c. chá de pimenta preta
Molho de leite e ovo
-
250
g leite
nebo 250 g natas, min. 30% de gordura - 3 ovos
- ½ c. chá de sal
Montagem
- 10 - 14 fatias de pão duro (2 cm de espessura aprox.) (ver dica)
- 30 g manteiga cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3836.2 kJ / 916.9 kcal
- Protein
- 74.4 g
- Sacharidy
- 29.1 g
- Tuk
- 55.1 g
- Nasycený tuk
- 15.3 g
- Vláknina
- 5.4 g
- Sodík
- 1122.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Empadão de fiambre
1h
Empadão de frango com duas batatas
1 godz. 10 min
Mousse de meloa e hortelã
4h 15min
Arroz Natalino
55 Min
Lombo de porco à brasileira
2 Std. 25 Min
Salada de batata e pepino
35min
Ratatouille com "arroz" de couve-flor
35min
Boboti (carne picada assada com especiarias)
1 godz. 10 min
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1 Std. 15 Min
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Massa com chouriço e pão ralado no forno
30min
Arroz-doce de leite condensado
1h